Burgerparticipatie Workshop

Maak gebruik van de kennis en kunde van elkaar. Effectief participeren in onze nieuwe samenleving. Met succes!

 

Gemeenten streven naar meer nabijheid en betrokkenheid van hun burgers.
De eerste stap is niet slechts een oriëntatie op wat burgers bezig houdt, maar vooral op wat hen bewéégt. Hoe verzamel je op een moderne wijze effectief en doelgericht informatie, als basis voor een succesvol burgerparticipatiebeleid?
Hoe kunnen beleidsmakers samen met de burger werken aan een betere samenleving?

Voor wie is het?

Deze workshop is gericht op een ieder die aan de slag gaat of al druk bezig is met burgerparticipatie. De workshop is relevant mensen in verschillende werkomgevingen en van verschillende niveaus; van beleidsadviseurs tot bestuurders, van raadsleden tot professionals en wijkteamcoördinatoren.

– U bent bezig om zich een visie te vormen op burgerparticipatie
– U wil zich (verder) bekwamen in burgerparticipatie
– U bent vastgelopen op burgerparticipatie; in uw omgeving lijkt het niet te werken
– U zoekt een frisse kijk op participatie
– U bent geïnteresseerd in concrete succesvolle voorbeelden en wilt uitwisselen met collega’s
– en meer…

Wat bieden we u?

Onze workshop burgerparticipatie geeft u concrete handvatten voor het opzetten en uitvoeren van succesvolle burgerparticipatie, waarmee u direct aan de slag kan. U wordt getraind om verschillende tools en technieken te kiezen en te gebruiken, hoe u bepaalde valkuilen kunt vermijden en hoe u burgerparticipatie intern kunt verkopen.

Ook gaan we dieper in op de verschillende rollen en verantwoordelijkheden bij burgerparticipatie. We gebruiken uiteenlopende cases uit overheids- en niet-overheidsomgevingen om één en ander tot leven te brengen. Uiteraard bestaat er voldoende ruimte om op eigen situaties en uitdagingen in te gaan, waarbij het uitwisselen van ervaringen tussen de workshopparticipanten centraal staat.

Hoe lang duurt het?

De standaard workshop duurt een dagdeel waarin we tot de kern van succesvolle burgerparticipatie zullen komen en er ruimte is tot praktijk. Neem contact op voor andere opties.

OK! Ik wil meer weten

Reserveer de workshop of ontvang er meer informatie over via onderstaande link. Deelname aan de workshop is zonder financieel risico met onze geld-terug-garantie. Als u niet tevreden bent met het event, nodigen we u uit voor een persoonlijk gesprek. Komen we er dan samen niet uit, dan betalen wij het overeen gekomen bedrag terug.

 


“Participatie 2.0. Zo zou ik deze workshop het beste omschrijven.”–
2015 WORKSHOP PARTICIPANT


“Hoe kun je nu het beste de burger méékrijgen? Daar heb ik in deze workshop antwoord op gekregen!”–
2015 WORKSHOP PARTICIPANT

 

⇨ Neem contact op!

 

participatie

 

participatie

Comments are closed.